Treceți la conținutul principal

Testat: Sa vorbim despre statia de calcat Philips


Buna dragilor, a fost si 1 decembrie, se apropie sfarsitul de campanie pentru testarea statiei de calcat Philips iar eu sunt deja gata sa va scriu impresiile de final.
La ai mei am calcat de mica, insa fratele mai mare pana la o anumita varsta era baza, dupa mama. Acasa se calca aproape tot, doar lenjeria intima scapa si totusi dupa prima spalare ii venea si ei randul. Mai tineti minte apretarea? Ei, cu mansetutele de scoala am inceput si am continuat cu perdelele, lenjeria de pat, camasile si toate hainele care trebuiau calcate, o vreme si dupa ce mama s-a stins. Era modul meu de a le pastra amintirea ei cat mai vie.

 
Dupa acest hop, au mai venit altele, cu toate ca problemele incepura mai devreme dar nu imi imaginam ca se va ajunge sa ma operez pentru a doua oara. Am tije la coloana, si ceea ce eu vreau sa spun e ca efortul in viata mea ar trebui sa fie minim, si chiar calcatul, dintre cele mai usoare activitati, imi poate da dureri de spate prin faptul ca stau pe loc in picioare sau pe scaun timp indelungat.
Dar stati, asta era inainte de participarea mea in campania lansata de Buzzstore si Philips de a testa noile statii de calcat Philips PerfectCare. Eu am primit modelul GC7635.
Cu fierul meu de calcat trebuia sa depun forta, folosind aburul uneori cand imi era lumea mai draga lasa dare de calcar, al mamei era si mai greu dar stateam si cu cana pe langa mine si gura era stropitoarea! Cred ca v-am facut sa radeti cu partea asta, fie ca ati facut si voi asta, fie ca... Ma bucur!
Mi-am amintit cum asta era partea cea mai distractiva si uneori ajungeam sa ne stropim intre noi cand ochii vigilenti ai mamei nu erau prin preajma. Ei si credeti ca nu-si dadea seama, mai ales la chicotele noastre?!
Cu statia de calcat Philips s-a rezolvat problema calcarului prin cartusul anticalcar pe care il montezi in compartimentul de sub fierul de calcat care troneaza asteptand linistit "victimele", alimentarea se face doar cu apa de la robinet, dupa terminarea cartusului fie cumperi altul fie cu el gol adaugi o apa speciala, gasesti toate informatiile in manualul de utilizare... si apoi bagi in priza. Toate acestea fiind facute pe statie, fierul a devenit astfel usor.
Inca un aspect pozitiv reprezinta tehnologia OptimalTemp, combina temperatura cu puterea aburului fara ajustare indiferent de tesatura si ordinea lor. T-ionicGlide este cea mai performanta talpa Philips. Aceasta ofera un nou standard de alunecare si de rezistenta la zgarieturi pentru fiarele de calcat OptimalTemp, nu mai trebuie sa apas, forta e in abur.
Statia de calcat are doar doua butoane "mari si late": butonul de pornire/oprire si functia Eco de reducere a consumului de energie iar fierul are doar butonul de declansare a aburului pe care-l tii apasat pana porneste dar si pe parcursul calcarii in mare parte. Pe material, pe husa, masa improvizata, oriunde lasi fierul de calcat dupa 10 minute de nefolosire se opreste automat, insa cu toate acestea se recomanda a nu se lasa pe mana copiilor si nesupravegheat. Dupa oprire trebuie sa o iei de la capat, punand aparatul pe statie si de la pornire in 2 minute e gata pentru a continua.
Cand apa ti se termina sau cartusul un semnal sonor te avertizeaza si in cele din urma si semnalele luminoase de la ledul de langa butonul pornire/oprire. Are in varf un sistem de siguranta/fixare a fierului pe statie ce iti permite transportarea lor pentru golirea apei ramase dupa o sesiune de calcat, etc. 
Din materialele pe care am testat, impresionant a fost pe blugi pe care i-am calcat rapid si fara pic de efort, unele camasi la care nu am mai vazut sau avut un rezultat atat de impecabil... poate la mama dar dupa o munca titanica cu haina trecuta prin apret si jilava. Rochia - Forever 21 - din poliester, de pe mine, calcata si pe fata si pe spate fara a lasa urme, s-a facut foarte rapid. Insa va recomand la blugi sa o faceti doar pe dos pentru ca la cusaturi lasa luciu si nu vrem asta.
Bluzitele subtiri din chiffon, bumbac cu modal si chiar matase se calca la fel de usor. Bluzita - Mango - ciocolatie, din mormanul de mai sus, in schimb mi-a dat putin de furca, mai bine zis de una singura, nu am aranjat bine materialul si m-am trezit, dincolo de bluza netezita impecabil, cu o cuta zdravana. Cand dai "dublu click" pe butonul de abur de scurta durata se elibereaza volumul maxim de abur pentru acel material, am repetat operatiunea de doua-trei ori, cuta s-a mai netezit in profunzime insa nu a disparut complet.
Camasa - Designer|s - asta albastra mi-a mancat mult abur, un material incapatanat - 100% bumbac -, netezit acceptabil dar nu a vrut sa capituleze. Ca timp mi-a luat aproape cat as fi calcat cu fierul meu. Cu altele ca ele, cam la fel am patit, cele care au si poliester in compozitie si sunt mai fine la atingere s-au comportat foarte bine, cea alba atarnata din imaginea de mai jos de asemenea, insa nu are eticheta pentru mentionarea compozitiei.
De aceasta data pentru doua bluze delicate, doua rochii si doua camasi am folosit, cu inca putin peste, 500 ml de apa din 1,5 litri capacitatea totala.

Pentru mine a fost o experienta inedita nemaifolosind o statie de calcat pana acum. Fiind obisnuita cu aparate grele ma simteam ciudat cu "fulgul" asta, la inceput aveam tendinta din reflex sa apas, apoi sa-l asez pe verticala pe marginea plansei de lucru... lucru imposibil. Nu poti tine mana in apropierea fierului, desigur o alta stangacie a emotiilor mele pentru un lucru nou, am simtit pe propria piele, fara urme.
Am sperat sa-mi usureze activitatea aceasta statie si pot spune ca mi s-a indeplinit, acum sper sa ramana la mine si pentru "punctele slabe" sa gasesc solutii. Pentru varsarea apei ramase o sa apelez la sot sau aduc un vas in care sa rastorn ca sa nu mai car, desigur daca cordoanele ce le leaga ar fi fost detasabile ar fi fost si mai bine, insa tehnologia evolueaza si imi doresc sa fie doar in beneficiul nostru, al utilizatorului.
xoxo

Comentarii

  1. It must be good but you have to know a thing, I totally hate to iron!:P You look so cute! xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. For the reasons listed above, more health related, can not say that I love but I need to iron and it's easier. Thanks, Lilli. kisses

      Ștergere
  2. Pe mine m-ai convins, mai ales că a calca este similar cu pedeapsa. Nu-mi place şi mă incantă orice idee ce mi-ar usura munca: sotul meu poarta doar cămăşi, iar halate, prosoape, lenjerii şi tot ce mai imi sunt enervant de greu de calcat s-ar putea sa le gasesc astfel de solutii. Tu esti o frumoasa chiar si cand calci rufe, asa că..mulţumesc. Voi studia ce e cu statia asta de calcat. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca tot mi-a scapat ceva, dar adaug aici in comentarii, merge foarte bine si calcatul pe verticala pe materialele subtiri, apa se consuma mai repede dar e fain. La lenjerii e tare fain ca daca nu are margini crete poti pune in doua si se netezeste usor, in plus puterea aburului igienizeaza si mai bine. Eu de obicei trebuia sa trec pe fiecare particica fata-spate.
      Multumesc frumos, te pup!

      Ștergere
  3. Without a good iron you cannot get the clothes press the way you want it great review doll and you look stunning ironing.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you Jackie for your support and feedback! With this is easier. xoxo

      Ștergere
  4. You look gorgeous honey, ironing is so boring work for me but can't live without it...Haha..Kisses <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doesn't one of the most enjoyable occupations but is needed, when is about a blouse or a dress I imagine the moment when I will wear. Thank you very much dear. kisses

      Ștergere
  5. Mi se poate intampla sa ma apuc de calcat cu mare apatie de start si, pe parcursul operatiunii, sa inceapa sa imi placa si sa nu ma opresc de teama sa nu pierd cheful! :))
    Zau ca imi doresc o astfel de statie si stiu sigur ca intr-o buna zi o voi avea!
    Tu ai un zambet tare strengaresc in poze, calcand!
    Mi-a facut placere sa citesc articolul si iti tin pumnii sa ne dai vesti bune! :)
    Te imbratisez, Mihule drag!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ce zici, astfel se naste intrebarea: dragule, mai ai ceva de calcat? Sau mai adaugi pe langa cele deja stabilite. Vorba aia ce-i in mana nu-i minciuna, daca e cu spor, sa ne avantam cat se poate. :))
      Nici nu ma indoiesc ca nu se va intampla, nu e irealizabil, e o investitie buna si oricine merita sa ii fie usurata treaba. Ma gandesc si la bunica.
      Zambetele sunt alimentate de dragul meu care dorea sa stau la poze si eu sa termin cat mai repede ca sa iesim din casa: ei asa e bine?
      Multumesc frumos, Felicia, te pupacesc!

      Ștergere
  6. I do not particularly like to iron, but I do it because otherwise my garments would look unkept. So it's best to iron properly. You look great, even ironing! xo
    Rustic Elegance

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for you feedback, thanks God the technology help us. xo

      Ștergere
  7. Philips are produse de calitate!!! Si eu prefer Philips si Samsung :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce draguta esti tu, deja m ati facut curioasa cu privire la aparatul de calcat, o sa imi iau si eu unul nou, pupici
    http://www.xcentrica.ro/holiday-stories/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai unul obisnuit sigur dupa o utilizare vei intelege diferenta. Pupici

      Ștergere
  9. I don't like to iron often because like yourself I experience back pain...However, there are some things I enjoy ironing and those are: shirts and towels! I don't know why I enjoy ironing those two, but it is so.

    This Philips iron looks great...I think my iron is Philips too but maybe it is time I get a new one because the one I have is already old.

    R.: the dish on the photos was cannelloni...I love to prepare them- so simple!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It's nice when you find correspondent in some items that makes a better experience, mine is no name. Even is older if works ok and you are satisfied perhaps is not the time, otherwise you maybe should.
      I love too and I like to prepare with meat as I like with vegetables, I must to think in a version without tomatoes.

      Ștergere
    2. I prepare cannelloni with meat for my husband, but for myself I make them with vegetables. I don't like meat.

      Ștergere
  10. Great post dear...lovely pics..:-)
    Thank you for following my blog! I'm following you too))
    Keep in touch:)

    http://fairyland111.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  11. I'm not a fan of ironing but having a good iron definitely makes the chore a little better.

    RăspundețiȘtergere
  12. So great!
    Kisses

    www.angelswearheels.com

    RăspundețiȘtergere
  13. I don't like ironing, but you are so cute!!!
    Kisses, love Paola.

    Expressyourself

    My Facebook

    RăspundețiȘtergere
  14. I am not that great at ironing but that Phillips iron seems to do the work! Will look it up! xoxo, Jeannette

    www.msjeannieandhercloset.com

    RăspundețiȘtergere
  15. i hate to iron
    http://unconventionalsecrets.blogspot.it/

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumim pentru review, sunt incantata de aparate menite sa ne faca viata mai usoara, mai ales cand vine vorba de calcat, eu calc mereu la sfarsitul saptamanii pentru saptamana viitoare si imi ia ceva timp...:D

    RăspundețiȘtergere
  17. M-ai convins!
    Eu nu sunt fana a calcatului, recunosc...mi se pare o corvoada dar, m-ar tenta sa incerc aceasta statie.
    Stiu ca o prieten avea una si totul parea atat de simplu...
    Sa o folosesti cu drag si spor pentru cat mai mult timp! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. I don't like ironing too, but our clothes won't be ironed itself, that's life!
    Fabrizia - Cosa mi metto???

    RăspundețiȘtergere
  19. Seems nice! I used to love to iron, I even took a spoon when I was little and pretended to iron with it haha, now I don't have the same enthusiasm :D

    RăspundețiȘtergere
  20. The one I have is quite old but I don't use it a lot. I hate to iron although I should do it.

    xx

    RăspundețiȘtergere
  21. foarte interesanta statia de calcat :) sa o folosesti cu placere :*

    RăspundețiȘtergere
  22. dragute fotografiile tale !
    si eu am un Philips de ultima generatie, sunt foarte multumita de el (nu statie, masa de calcat e separata) însa de când am uscator de rufe cu condensare (de 3 ani) aproape ca nu mai trebuie sa calc nimic! Totul e moale, pufos si are forma naturala. Am crezut ca masina aceasta este un moft, dar... incredibil cât avantaj ofera!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihaela,sper sa o si pastrezi, pentru a te bucura de ea!
    Eu nu am participat la campanie, pentru ca aveam deja o statie Philips si nu aveam de gand sa-mi transform casa in calcatorie, mai ales ca am multe haine care merg purtate fara a fi calcate.
    Si eu am avut experienta cu fiare de calcat teribile, grele, parca era la sala de forte cand le foloseam. Statia este foarte usoara si se foloseste simplu dar, cum ai zis si tu, la unele materiale nu face fata cu brio, mai exact la cele care au intotdeauna cute si se sifoneaza usor, orice le-ai face.

    Te pup,

    Catalina

    http://ebonyvintage.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  24. I could not find an English language option in Translation.. nice post xo

    RăspundețiȘtergere
  25. Interesanta postarea, cred ca as avea si eu nevoie de o minunatie din asta..poate m-ar face sa ma apuc si eu de calcat :)))
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  26. ce gospodina esti tu!

    eu calc atat de rar, incat de-abia imi aduc aminte cum e. maica-mea mi-o ia mereu inainte si eu raman cu curatenia casei :)).

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu in general nu prea calc :D prietenul se ocupa mai mult,cred ca m-ar tenta o statie de genul pt materialele subtiri sa nu le ard, ca vad la cele dificile 100% bumbac nu este prea mare diferenta.
    Sper sa o poti pastra si sa te bucuri de ea.

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu am rarit-o cu calcatul :D, la vreo 2-3 saptamani imi aduc aminte ca s-au strans hainele de calcat. Dar cand eram mica intr-adevar se calca cam tot :/
    Pup o gospodina!

    RăspundețiȘtergere
  29. De doua ori am incercat sa comentez la aceasta postare si prima data m-am pierdut in detalii si am zis ca o las pe mai tarziu si a doua oara a intervenit ceva, acum e a treia oara :))
    Imi place si nu-mi place sa calc. Calc doar cand sunt nevoita si atunci cand ma apuc imi place si ma gandesc de ce nu o fac mai des, dar dupa ce termin de calcat revin la sentimentul de dinainte de a ma apuca de calcat :))
    O asemenea statie cred ca schimba experienta calcatului, mie mi-e frica sa nu ard hainele si poate de aceea nu-mi place sa le calc, dar cu statia cred ca nu mai exista aceasta frica. :)
    Sper sa o poti pastra ca e de mare ajutor in casa.
    Pupici

    P.S. Am reusit sa comentez, ce bine :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.