Treceți la conținutul principal

[Food related] In preajma Pastelui

Placinta sarata cu leurda si marar
3-4 oua
branza dulce ~ 150gr
branza sarata: eu am pus feta ~ 100gr(cantitati orientative)
1 legatura de leurda + 1/2 legatura de marar
seminte de susan si seminte de mac
doua foi de aluat de foietaj

Cum eu in post nu pot renunta la lactate si oua, din cauza problemelor de oase/coloana, am zis sa incerc inainte de Paste aceasta reteta de placinta sarata cu leurda. Sotul nu prea ia oferit credit pana in clipa mancatului, i-a placut incat nu mai era desert ci fel principal cu o salata de rosii!
M-a chinuit talentul si in centru am trasat cu furculita niste frunzulite care din pacate nu au rezistat dupa coacere. Putem decupa din aluat si sa facem niste frunze cu care sa decoram.



Ieri inaintea pranzului am dat o fuga prin piata sa cautam miel, nu aveam in plan dar ne-a insuflat o ruda. E prima oara cand ma ocup eu integral de curatarea-prepararea-gatirea lui. L-am pus la marinat si il vom manca cred ca dupa Paste sau in a doua zi facut la tigaie sau la cuptor cu rosii si dovlecei.
Marinata: boabe mustar, cimbru, boia, piper, usturoi, sos soia, ulei masline, zeama lamaie.

Pe langa carnea de vita pentru o ciorba am luat si organe pentru drob. Preferatul meu din meniu! Imi place atat din carne cat si din legume -vezi prima imagine si cea din centrul colajului- la fel de mult. Acum in post am facut de legume. Uneori le combin.

Restul imaginilor sunt din anii trecuti. Voi incerca sa fac cozonac, de Craciun am dat-o in bara, nu stiu cum si nu stiu unde am gresit, cred ca la mai multe etape, la fel si cu nautul. La naut era prima oara, nu ii stiu nici gustul si nici textura cum trebuia sa iasa. Imi parea sec, inecacios, nefiert si totusi citisem sa nu fie fiert mai mult de o ora. L-am aruncat. Pasca nu lipseste niciodata. Eu nu pun gris, orez sau alte cele, e un fel de placinta, da, foarte suculenta.


 Ouale cam in fiecare an le-am facut rosii, intr-un an stiu ca m-am jucat cu markerele pe unele, iar anul asta mi-am luat doua pliculete de la Alex, rosu, pentru 12 oua fiecare. Daca zic bine.

In rest: rosiile, salata verde, multa ceapa verde, lamaie, ridichi, branza, vor completa mesele noastre. Sper ca v-a placut postarea de astazi si sa va fie de folos.

In sfarsit am dat si eu peste o oja mint, este Golden Rose 225. Simpatica antipatica, caci e nevoie de 3-4-5 nici eu nu mai stiu cate straturi, ca sa se vada frumos. Am stat nemiscata cred ca juma de ora ca sa fiu sigura ca e uscata si nu stric manichiura, in timp ce ma uitam la ea si o admiram. Si apoi tusti am taiat-o la tenis sa joace dragutul meu. De data asta am stat pe tusa si mi-am pozat manichiura.
Spor la treburi!
xo

Comentarii

  1. Sunt o fana infocata a placintei cu branza! Si dupa cum am observat retele in ceea ce o priveste variaza si in functie de zona tarii. Uite cu leurda si marar chiar nu am gustat dar arata ATAT de bine! Tare pofta mi-ai facut!
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si spor la bucatarie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leurda am descoperit-o anul acesta si bine ca s-a intamplat :) Am vazut pe un blog culinar doar cu leurda si am zis sa pun si marar, E foarte buna atat calda cat si rece.

      Iti multumesc, asemenea!

      Ștergere
  2. Ca un suflu de harnicie, tonus si vitalitate a fost postarea ta!!!

    Si mie-mi place mult drobul; sunt curioasa in privinta placintei preparate de tine; tot ce am vazut prin fotografii mi-a facut ochii sa sclipeasca!:))

    Bravo, Miha, foarte harnica si priceputa!:)
    Spor la treburi!
    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dornica de doua ori si doar o data priceputa, adica multumesc draga mea, ma straduiesc pentru mine, pentru el, dar imi place sa si impresionez, daca e sa nu ascund adevarul. :)
      Multumesc, pupici!

      Ștergere
  3. vai ce pofta mi s-a facut :)
    La oja ai incercat sa folosesti ca baza o oja alba si dupa aia golden rose ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Placinta cu leurda este geniala, ma pui la treaba :)) De restul preparatelor de Paste se ocupa mama, in principiu, maine plecam la ai mei parinti! Sarbatori cu lumina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti face, daca ai timp, o placinta si le duci si alor tai :)
      Paste fericit! :*

      Ștergere
  5. Arata foarte bine mancarica ta, ca intotdeauna:) Esti o talentata! Mi-ar placea sa stiu si eu sa gatesc, dar nu cred ca sunt facuta pentru asa ceva, caci nu prea am rabdare. Drobul e tare bun, in rest nu am vreo pasiunea anume pentru miel:) De Pasti eu o sa scot sarmalele din congelator, au ramas de la Craciun, le pun la fiert si gata papica:)) Facem si 2 prajituri si asta e...probabil ca la bunica o sa mancam si cateva bunatati traditionale:)

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-ai facut o pofta de placinte cu marar facute de bunica.. :(
    mda.. cum faci un post din asta cum nu stiu cum sa fac sa te iau acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  7. imi plac placintele, arata minunat! puppp

    RăspundețiȘtergere
  8. Oooo,cate pregatiri si bunatati;) Paste fericiti iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Totul arata minunat (mai putin mielul)!! Placinta e...yumm, vreau si eu :D

    www.101FashionStreet.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Dear Mihaela, because I don´t like meat very much I like such kind of baked food like you show in the first pictures really! But it looks like that it is many effort to bake it ... but I´m sure it tasted wonderful :)

    xx from Bavaria, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti o adevarata gospodina, mi s-a facut foame vazand pozele!

    RăspundețiȘtergere
  12. Lovely food! SHall we follow with bloglovin and FB? let me know XSE
    www.supongoestilo.blogspot.nl

    RăspundețiȘtergere
  13. great! would you like to follow each other in gfc and bloglovin? let me know!

    RăspundețiȘtergere
  14. vreau placintica :)

    am luat si noi miel ieri si pana ne-a taiat bucata dorita, eu am iesit afara ca nu mai suportam locul acela. parca nimerisem la salbatici, cu atata sange si bietii mieluti :((
    recunosc, carnea e buna si tot asa se taie si puiul, porcul, vita... dar tot nu-s impacata cu mine insami :(.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va multumesc pentru comentarii :)
    Anca si puiul fara pielita, nepregatit doar tot asa arata, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  16. doamne ce bine arata totul!

    Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  17. Placinta imi face pofta mai ales ca nu pare coapta in ulei, o faci la cuptor , da?
    Am citit cu atentie ca sa nu fiu acuzata indirect de superficialitate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cuptor, da. Placinta e cat tava de cuptor de mare.
      Nu am mai facut in ulei: poale in brau, placintele, cred ca de mai bine de un an.

      Ștergere
  18. Oau! Placinta ma tenteaza cel mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  19. ce bine arata tot!!
    mai ales placinta !!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Oja Mint gasesti la Naty si in 2 straturi este complet opaca. Despre papa bun, nu comentez, i-am aratat prietenului meu mielul si asa vroia inainte cu disperare, acum e si mai si.:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai dar vad ca tu chiar gatesti, nu te joci . Foarte fain :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Si apropo, ai scris undeva despre that back problem ? Vreau sa citesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Placinta cu leurda si marar arata fabulos. Cred ca a fost si foarte gustoasa! N-am mancat niciodata, dar imi doresc sa incerc asemenea delicatesa. Insa nu am curajul tau in bucatarie. Si nici in vestimentatie, dupa cum bine iti spuneam cu alta ocazie.
    Mihaela, esti neobosita! Te invidiez, nu stiu cum poti face atatea lucruri! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Cat de bine arata placinta cu leurda ! Imi cam trage cu ochiul :-))

    RăspundețiȘtergere
  25. Mmm.. cum arata placinta sarata cu leurda si marar ♥ !

    RăspundețiȘtergere
  26. Foarte bine arata placinta! Si eu fac cozonac in casa si iese tare bun :D Azi am dat rateu cu niste prajituri facute in forme speciale deasupra aragazului, nu au vrut sa iasa, asa ca am schimbat si am decis sa folosesc aluatul pentru prajitura cu coca rasa :D In vreo 20de min o pun la cuptor si sper sa iasa :)) :*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.